De natuurlijke bostuin van Simon

In de natuurlijke bostuin van Simon en zijn vriendin spelen bomen de hoofdrol. Achteraan is de grote tuin uitgegroeid tot een natuurlijk speelbos, dichter bij het huis is er door te maaien een golvend grastapijt gevormd.

Wat betekent een natuurlijke of ecologische tuin voor jou?

Een ecologische tuin is voor mij zoals de definitie zegt een tuin waarin nooit pesticiden gebruikt worden. Er wordt zoveel mogelijk met inheems plantgoed gewerkt en in de tuin is voedsel en nestgelegenheid voor allerlei dieren. Zo bouwde ik enkele takkenwals, zijn er drie bijenhotels en een vogelnestkastje. Maar het gaat ook verder dan dat. Ik maak gebruik van bestaande elementen in de tuin, zoals een omgevallen boom, om die in het landschap te integreren en van de tuin een geheel te maken. Geen grote werken dus die de tuin volledig omvormen maar kleine ingrepen zodat de tuin blijft evolueren.

Waarom koos je voor een ecologische tuin?

Ik tuinier op een ecologische manier omdat dit het beste is voor de natuur. Voor mij is dit ook heel logisch, ik heb nooit anders gedaan en zou het ook nooit willen veranderen.

Wat is je favoriete plaats in je tuin?

Mijn favoriete plaats is eigenlijk in het bos achterin de tuin. Daar maakte ik een bankje uit hout dat omring is door grote eiken. Het is een rustige plaats van waaruit ik een mooi zicht heb op het bos rondom mij. In het bos zitten er veel vogels, eekhoorntjes, en onlangs zagen we zelfs een reetje passeren.

Wat zou je graag nog realiseren?

In de tuin wil ik zeker nog een bloemenweide aanleggen. We plantten ook al enkele fruitbomen en bessenstruiken maar dit mogen er nog meer worden. Verder ben ik erg geïnteresseerd in bijen en zou graag zelf bijen houden in mijn tuin. Graag had ik op termijn ook wat meer de moestuin geïntegreerd in de siertuin. Nu ligt deze in de voortuin en is dat stuk tuin zoals elke moestuin in de winter leeg. Door de moestuin wat meer te integreren in de siertuin wil ik een geheel vormen dat elkaar aanvult zonder grote leegtes. Een poeltje tenslotte zou met zijn waterdiertjes en specifieke vegetatie de tuin compleet maken. Veel plannen dus maar we zijn dan ook nog maar pas begonnen!

 

Lees hier hoe ons ontwerp in zijn werk gaat of neem contact op om te horen hoe wij je kunnen helpen bij het realiseren van jouw ecologische tuin.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *